30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Akoestische Studio Microfoon Schermen/Filters

 • Minimaliseert slechte echo
 • Verminder verkleuring van het geluid
 • Multi layer technologie (Pro en Space)
 • Optimaal puur geluid met je studio mic

Akoestische Studio Microfoon Schermen/Filters Top 3

 • RF-X Reflexion Filter sE Electronics
 • Mic Screen RF2 Omnitronic

Akoestische Studio Microfoon Schermen/Filters Top 3 accessoires

 • Microphone Stand
 • BL3 Samson
 • MD5 Samson
► Bekijk alle ..

Omschrijving

De Reflexion filters van sE Electronics zijn gepanteneerde akoestische studio microfoon schermen om slechte echo in een niet optimale akoestische ruimte te verminderen. Dus ga je met een microfoon in je thuis studio zang, spraak of instrumenten opnemen dan is deze onmisbaar. Maar zelfs in professionele studios gebruiken ze deze filters ook om een zo goed mogelijke pure opname te krijgen zonder slechte muur, plafond en vloer reflecties.

Daarnaast is deze reflexion filter ook de perfecte mobiele vocal booth. Wil je ergens op locatie stem, zang, spraak of instrumenten opnemen met een hele gevoelige studio condensator microfoon? Dan is de reflexion filter de oplossing om de microfoon af te schermen van andere geluidsbronnen en van slechte echo reflecties.

Reflexion Filter types

De RF filters zijn er in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Het budget model is de RFX. Deze is gemaakt van lichtgewicht kunstof en een dikke laag geribbeld studio schuim foam. Deze is technisch gezien niet het meest geavanceerd. Maar doet toch al heel wat voor je geluid. Daarnaast zijn er de RF pro modellen. Deze modellen zijn opgebouwd uit meerdere lagen en een metalen rooster met gaatjes. Deze doet veel meer dan wat alleen studio foam kan doen. Door alle verschillende lagen filtert dit scherm over het hele frequentie spectrum veel betere en heeft deze een veel gelijkmatiger effect. De Pro versie is jarenlang het top model van sE geweest en nog steeds het scherm om te kopen.

RF PRO vs RF Space

Maar sE electronics heeft toch nog wat verbetering weten te maken na veel onderzoek. Hierdoor is de Reflexion SPACE ontstaan deze is iets groter, en heeft nog meer lagen. Dit model is nog net weer een vebetering op de Pro versie. Mocht je het budget hebben dan is de SPACE een absolute aanrader. Maar de Pro versie is ook perfect als je de SPACE net te duur vindt. De Space is ook met name bedoeld voor de echt wat grotere studio microfoons.

sE RFX vs Reflexion Pro

Wil je een reflexion filter kopen maar zit je te twijfelen tussen de RFX en de RF Pro? De RF Pro is gewoon beter. Dat mag je ook wel verwachten voor een microfoon reflectie scherm wat 2 keer zo duur is. Als je een hele goede studio mic zoals een X1 of 2200 of nog duurdere studio mic hebt, en een usb geluidskaart hebt zoals bijvoorbeeld de audient iD4. Dan heb je eigenlijk een bijna perfect geluid en zou je misschien beter de RF Pro kunnen nemen omdat deze minder verkleuring van het geluid geeft. Mocht je een microfoon of setup hebben die toch niet helemaal ideaal is dan is de RFX ook perfect.
Mocht je keuze voor de RFX en RF pro afhankelijk zijn van je budget, en wat je uitgeeft aan de studio mic en de studio audio interface dan heeft het meestal meer zin om eerst te kiezen voor een goede usb audio interface en goede studio mic.

Ook kopen voor de Reflexion Filter

XLmusic.nl raadt deze producten aan om ook te kopen voor de Reflexion Filter (op basis van advies van onze experts en wat andere klanten kochten)
 • Microphone Stand
 • BL3 Samson
 • MD5 Samson

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.