30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Muziek, Zang en Audio Opnemen, Techniek, Geluidskaarten, Microfoons

Omschrijving

Muziek, audio en video opnemen wordt steeds makkelijker en goedkoper, en de kwaliteit ook steeds beter. Technologie wordt steeds betere waardoor je met een beetje goede USB Microfoon usb microfoon of betaalbare Studio Microfoon met Geluidskaart kun je de meest mooie geluids en audio opnamen maken zonder dat je een hele dure studio hoeft te huren of zelf te beginnen.

Technieken

Voor elk type geluidsopnamen zijn verschillende technieken. Zo is het Zang Opnemen iets anders dan het stereo opnemen van een akoestische piano, of het opnemen van drum. Het het opnemen van een voice over voor een commercial, online cursus of een vlog is weer anders dan live een goed interview opnemen.

Microfoon voor opnemen

Als je wil gaan openmen is natuurlijk de juist, en een goede microfoon, natuurlijk heel belangrijk. Maar dat is slechts een gedeelte van een goede geluidsopname techniek. Zo is de microfoonvoorversterker, de elektronica die direct na de microfoon zit, minstens zo belangrijk. De allerbeste studio microfoon met een hele slecht microfoonvooversterker klinkt gewoon nog steeds niet goed. En daarnaast moet het geluid meestal ook nog digitaal gemaakt worden.

DA en AD converters

Om geluid digitaal te maken, dus het geluid van een microfoon bijvoorbeeld, heb je AD converters nodig, Analoog naar Digitaal converters. Hierbij wordt het geluid omgezet van het audio signaal, naar een digitaal formaat, wat je weer op je computer, iPad of Laptop kunt opslaan, bewerken en versturen via internet. Daarna moet het geluid weer van digitaal, naar analoog, via de DA converters, Digitaal naar Analoog. Dit signaal kan dan weer door je (studio) koptelefoon of naar je speakers. Voor het opnemen zijn dus vooral de kwaliteit van de AD converters belangrijk, en voor het terugspelen en luisteren de DA converters.

Akoestiek, Slechte Echo

Naast een goede opname microfoon maakt de ruimte waar je opneemt ook nogal uit. Je kunt opnemen met de beste microfoon, met de beste microfoonvooversterker en de best AD converters in een badkamer met een heel hol geluid, en de microfoon zal dan precies zo klinken hoe het in het echt in die badkamer klinkt. Namelijk een heel hol geluid. Dit is meestal veel minder geschikt als goede opname. Ditzelfde heb je in veel woonkamers, kantoren, slaapkamers, garages etc. En soms ook als je buitopnames maakt met veel betoon, verharding, wegen en (hoge) gebouwen. Kortom alles wat geluid hard weerkaatst zorgt vaak voor slechte echo in je opnamen. Goede opnamen zijn vaak meestal neutraler, puurder of hebben een lichte mooie echo, zoals in een goed ontworpen geluidsstudio. Om goede pure opnamen te kunnen maken kun je gordijnen ophangen, een reflectie filter scherm gebruiken, vloerbedekking gebruiken, akoestische foam aan de muren en plafonds bevestigen etc. En een goede opname techniek voor een situatie met slechte akoestiek is altijd zo puur (dichtbij) mogelijk opnemen met de microfoon.

(Studio) Speakers en Koptelefoon

Wat vaak vergeten wordt is dat een goede set (studio) speakers of koptelefoon ook erg belangrijk zijn voor een goede opname. Als je namelijk iets opneemt en bij het terugluisteren niet goed kunt horen wat je opneemt of vervormd/gekleurd terug hoort wat je hebt opgenomen kun je ook je opname techniek er niet goed op aanpassen, en ook niet goede de audio bewerken of na opname aanpassen en optimaliseren. Goed kunnen monitoren is dus ook altijd heel belangrijk voor zowel het opnemen als nabewerken, mixen en masteren. Zie het als een fotograaf die een hele goede camera heeft maar niet (goed) kan zien hoe de foto geworden is en bij het nabewerken met zijn zonnebril voor een slechte monitor zit. Het beeld zal misschien te licht of te donker zijn en ook waarschijnlijk de kleuren niet natuurlijk etc. Dit is met audio, geluid en muziek niet anders.

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, voorraad, levertijden, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.