30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Zang Opnemen - Home Studio Technieken

Zang Opnemen Top 3

Omschrijving

Het opnemen van zang en vocalen is heel goed professioneel te doen vanuit een eigen home studio tegenwoordig. Eigenlijk is er bijna geen kwaliteitsverschil meer tussen thuis je zang opnemen of in een professionele studio. Mits je thuis een goede Studio Zangmicrofoon hebt met externe Geluidskaart, dan kun je vanuit je eigen home studio echt ontzettend gemakkelijk en met hele goede kwaliteit je zang opnemen. Dus koop een goede studio microfoon met audio interface voor je PC, Mac, Windows computer of Macbook en je kunt beginnen.

Goede Zang Opname

Een goede zangopname met studio kwaliteit is niets anders dan een stem die over het algemeen dichtbij opgenomen wordt die MONO is waarbij de stem meestal zo puur mogelijk is, met minimaal achtergrond geluid en ruis, en zo veel mogelijk detail. Dus eigenlijk een complete heldere pure stem zonder of met minimale akoestiek, echo, ruis en bijgeluiden. Als je zo een goede stem opname hebt, en dit geldt dus altijd voor rap, zang en andere vormen van vocalen, dan kun je er in je mix altijd een professioneel resultaat mee krijgen. Zit er teveel ruis is, te veel (slechte) akoestiek, klinkt het ver af, is het te zacht opgenomen. Dan is het veel moeilijker om er in een mix nog een professioneel resultaat van te maken. Het kan wel, maar de meeste muzikanten en zelfs producers hebben daar niet de tijd en de effecten, apparatuur, en geduld voor om van een slecht of matig iets nog weer iets van proberen te maken. Dus zorg voor een pure, goede opnamen, dan zit je zeker goed, en zeker als je begint met opnemen, dan kun je er zelf ook wat mee.

Hoe doe je dat dan?

Om een studio zang opname te maken begin je natuurlijk met een goede zang stem of vocal. Daarna neem je dicht bij de studio microfoon op, zorg je dat de akoestiek goed of goed genoeg is, en je gebruikt eventueel een reflectie scherm. En Pop Filter kan ook zeker geen kwaad.
Zorg ook dat je een goede koptelefoon hebt waardoor je de muziek hoort tijdens het zingen.

Complete zang opname sets


Zang Apparatuur

Wil je zelf muziek of zang gaan opnemen of wil je misschien live optredens gaan doen, of thuis via een mini zanginstallatie gaan zingen? Dan is er natuurlijk veel verschillende apparatuur te koop en te gebruiken. Wat heb je nodig voor welke toepassingen? En waar kun je op letten?

Vragen? Laat maar weten! en anders: Veel succes!

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, voorraad, levertijden, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.