30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Muziek Produceren? Start hier - XLmusic.nl

Muziek Produceren Top 3

  • Producer Set iD4 Type05 HEDD
  • Producer Pro Set 1 sE Electronics
  • ProducerSet X1a Samson

Omschrijving

Muziek produceren is eigenlijk alles wat het maken, opnemen en bewerken van muziek te maken heeft. Van het schrijven van een liedje tot het bedenken van een tekst. En van het Zang Opnemen tot het mixen en bewerken van de opgenomen geluid. Dus echt alles van het begin totdat het complete nummer klaar is. Tegenwoordig is het maken, opnemen en mixen van muziek eigenlijk allemaal heel gemakkelijk in je eigen Studio te doen aangezien alle apparatuur zoals Studio Microfoon geluidskaarten, studio speakers, koptelefoons en midi keyboards allemaal heel erg professioneel, maar ook vooral heel erg betaalbaar zijn geworden! Dus daarom zijn ook veel DJs, songwriters en muzikanten tegenwoordig ook zelf producer. Gewoon omdat simpelweg het opnemen met een laptop of computer eigenlijk compleet vervangt waar vroeger hele grote en dure studio's voor nodig waren.

Beginnen met muziek produceren

Wil je beginnen met muziek produceren? Dat is dan natuurlijk ook niet meer zo moeilijk. Je moet natuurlijk een redelijk goede laptop, PC of Macbook hebben. Je koopt de juiste Geluidskaart sluit daar een goede studio microfoon en goede koptelefoon en studio monitor speakers op aan en met een beetje leuke opname of muziek productie software kunt je beginnen met opnemen, nummers maken, beats en loops knippen en plakken, effecten toevoegen, effecten gebruiken en alles tot 1 geheel mixen. Hoe je dat doet is natuurlijk iets wat je misschien nog wel moet leren. Maar er mee beginnen is makkelijker dan ooit. Niet voor niets zijn er steeds meer hits van steeds jongere DJs en muzikanten.

Goed muziek produceren

Goed muziek produceren is een vak op zich. Maar ook eigenlijk weer niet altijd. Veel nummers die simpel, maar goed, in elkaar zitten zijn vaker een hit of worden goed bevonden, dan nummers die te moeilijk of te complex in elkaar zitten. Vaak is 1 of een paar goede ideeƫn echt veel belangrijker dan technische heel goed muziek kunnen produceren. Een goede muziek producer is vaak een technische goede producer die bijvoorbeeld een nummer wat een band of songwriter heeft geschreven goed uitwerkt en opneemt en nog misschien wat aanpast. Maar een goed nummer vanaf het begin produceren is vaak meer wat veel muzikanten en DJs zelf beter kunnen Namelijk een simpel eigen idee, of inspiratie, of sample omzetten en bewerken tot een echt idee en daarmee spelen en uitproberen tot er een goede song ontstaat. Dus er bestaat eigenlijk een heel groot verschil tussen verschillende muziek producers. Maar waar het uiteindelijk om draait in muziek productie is om tot een nummer te komen wat goed is.

Songwriters en Muziek Productie

Veel schrijvers van liedjes, en zelfs hele bekende artiesten en sterren, produceren steeds meer van hun muziek zelf. En ook het schrijf proces is nogal aan het veranderen. Muziek e liedjes schrijven wordt tegenwoordig al vaak muziek produceren omdat veel van het geluid al via de computer gaat. Het opnemen van gitaar is slechts nog maar een onderdeel want vaak is een goede gitaar opname nog beter in combinatie met een beat, ritme of andere geluiden samen. En ook unieker waardoor je meer een bijzondere of eigen sound creƫert. Je kunt natuurlijk nog steeds alleen een nummer opnemen en schrijven met alleen zang en piano, of zang en gitaar. Maar met de juiste beat of andere geluids inspireert en schrijft het soms toch lekkerder.

DJ, Techno en Muziek Productie

Zit je meer aan de DJ, hip hop, Dance en Techo kant dan bestaat muziek schrijven nog veel meer uit computer gegenereerde muziek, of samples en loops die je gebruikt om een beat, track of de muziek te maken. Hier kun je dus vaak echt niet zonder muziek productie technieken en is het schrijven van een nummer dus ook meteen vaak de productie. In veel gevallen beginnen je met een beat, loop of synthesizer om iets te beginnen. En van daaruit bouw je een structuur van het nummer op. En van daaruit begin je te schaaf je aan het geluid, de ritmes, de sound tot er uiteindelijk een complete track ontstaat. Veel EDM, elektronische dance music, bestaat zelfs vaak uit alleen maar uit muziek, samples en loops waarbij zelfs geen opgenomen stem of instrumenten meer aan te pas komt. Allemaal elektronisch gemaakt via een computer, PC, Mac, laptop of MacBook. En dan eventueel nog met wat echte vocals toegevoegd die dan natuurlijk wel echt opgenomen moeten worden met studio opname apparatuur.

Studio Speakers en Koptelefoon

Voor muziek productie kun je eigenlijk niet zonder goede monitor speakers en/of koptelefoon. Maar wat is goed of goed genoeg? Wil je gewoon wat proberen dan is bijna alles goed genoeg. Maar wil je echt beter worden in muziek produceren of met meer detail geluid kunnen bewerken, en zeker in een mix goed horen, dan heb je een set studio monitor speakers of koptelefoon die ook genoeg detail kan laten horen, en dan van hoog tot laag, en ook nog eens zo neutraal mogelijk. Dus een goede speaker of headphones voor muziek productie is:

- Neutraal
- Genoeg laag tot hoog
- Transparant en detail
- Goed stereo beeld

Met elke speaker of koptelefoon kun je wel van muziek genieten. Maar precies kunnen horen wat er gebeurd met de muziek als je een bepaalde instelling op een track aanpast kun je niet met iedere box horen. Dus wil je echt muziek gaan produceren koop dan meteen een hele goede speaker of eerst een goedkopere speaker zodat je later alsnog kan upgraden naar een betere. En hetzelfde geldt voor de koptelefoon.

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.