30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Samson AH7 Fitness Vervangende CR77 headset

Alternatieven:
 • Vervangende headsetmicrofoon voor Airline CR77 ontvangers
 • Geschikt voor sport, fitness en presentatie
 • Met 1 AH7 doorzichtig beschermkapje
 • Bonus - Extra Gratis gekleurde Plofkapjes
Prijs vanaf: 169.95 tot 299.95

Verwacht: 24-02-2024
Type
Fitness AH7 CR77 CH E1
Samson Samson AH7 Fitness
€299.95
Voorraad: *Bestel voor 18:30, Direct verzonden
Fitness AH7 CR77 CH E2
Samson Samson AH7 Fitness
€299.95
Voorraad: *Bestel voor 18:30, Direct verzonden
Fitness AH7 CR77 CH E3
Samson Samson AH7 Fitness
€299.95
Voorraad: Weer leverbaar vanaf 24-02-2024
Fitness AH7 CR77 CH E4
Samson Samson AH7 Fitness
€299.95
Voorraad: *Bestel voor 18:30, Direct verzonden
Reparatie oude headset. Nieuwe microfoon aan headset monteren (oude opsturen)
€169.95
Voorraad: *Bestel voor 18:30, Direct verzonden
XLservice
Officiele Merk Garantie
2 jaar garantie
4350+ Afhaallocaties in Nederland
2300+ Afhaalpunten in Belgie

Samson AH7 Fitness Top 3 accessoires

 • QE Windscreen Samson
 • CR77 Samson
► Bekijk alle ..

Omschrijving

Deze vervangende reserve headset is geschikt voor alle Airline 77 CR77 ontvangers mits je deze koopt in het juiste kanaal. De AH7 is een sportschool headset die geschikt is om te gebruiken met fitness toepassingen. Deze gaat door het vochtwerende microfoon elementje een stuk langer mee dan headsetmicrofoons die geen anti roest microfoontje hebben

CH - kanaal keuze headset

De CH staat voor channel en dit is zowel op je oude/vorige headset te zien als op je Airline CR77 ontvanger. Op de CR77 staat dit aan de voor kant, rechts onder. Hier staat dan bijvoorbeeld

CH E1
CH E2
CH E3
CH E4

Gekleurde plofkapjes

Wij leveren standaard gratis gekleurde plofkapjes mee met deze headset om de microfoon te beschermen tegen speeksel en zweet. De gekleurde schuimpjes zijn handig als je met meerdere instructeurs werkt zodat iedereen bijvoorbeeld zijn/haar eigen kleurtje heeft. Zowel hygiensich als handig.
Wil je liever alle windscreentjes in 1 kleur, bijvoorbeeld alleen zwart, of alleen roze. Zet dit gerust in het opmerkingenveld bij je bestelling en dan sturen we deze gratis mee. Of bestel extra plopkapjes mee met korting

AH7 instellen

De AH7 hoef je niet in te stellen als je deze in het juiste kanaal koopt. Deze werkt na aanzetten dan direct met je CR77 ontvanger. De AH7 kan ook de oudere AH1 aerobics headset vervangen, mits in het juiste kanaal. In principe is deze helemaal hetzelfde. Alleen het zendertje van de AH7 is verbeterd tegen vocht indringen. En het verstelbaar bandje is vervangen door een dikker flexibel rubber bandje. Zodra je de headset aanzet, en je het juiste kanaal gekocht hebt zie je meteen op de ontvanger de RF meter (rechter metertje) uitslaan. Dit geeft aan dan de Radio verbinding tot staand is gebracht. Zodra je in de microfoon praat moet de linker meter (Audio) dan gaan uitslaan.

Wanneer Ah7 headset vervangen

Je AH7 headset kun je vervangen zodra deze niet meer prettig werkt en slijtage klachten begint te vertonen. Of natuurlijk als deze kwijt is of er een ongelukje mee gebeurd is.

Typische slijtage klachten op de sportschool bij headset zijn

- kraken van de microfoon
- verminderd volume na een poosje les geven
- een slap of gebroken microfoon armpje

Het kraken en verminderd volume van de microfoon, en een zacht geluid, hangen meestal samen met slijtage en verstopping van het microfoontje. Dit is helaas bij elk merk en type fitness microfoon een probleem. Bij veel speeksel en zweetresten in het microfoontje krijg je typisch deze klachten. Dit kun je voorkomen door altijd de instructeurs plopkapjes te laten gebruiken en de microfoon zo droog mogelijk te houden. Dit kun je ook vaak aan het spreek gedeelte van het microfoontje zien. Dan zit in de gaatjes van het metalen roostertje vaak witte en bruine speeksel en zweet resten. De buitenkant kun je nog wel reinigen maar helaas de binnenkant niet. Dus gebruik altijd de gratis gekleurde plopkappen die we meesturen om langer plezier te hebben van je microfoon.

Een slap of gebroken microfoonarmpje heeft meestal tot resultaat dan binnenin de draadjes ook kapot gaan. Hierdoor werkt de microfoon dan ook meestal niet meer. Dit kun je ook meestal voorkomen door de instructeurs alle tips op het informatieblad van ons ergens bij de fitness audio installatie op te hangen.

Levensduur AH7 headset

Hoelang een headsetsmicrofoon zoals de Airline 77 AH7 het volhoudt hangt erg af hoe deze gebruikt wordt. Bij af en toe presentatie gebruik en licht dansschool gebruik van enkele uurtjes per week, kan dit type headset zo 4 tot 10 jaar mee gaan.
Wordt deze voor intensieve sportlessen gebruikt met veel zweet en speeksel dan sluit het microfoontje een (heel) stuk sneller. Houdt dan rekening met ongeveer 2000 lessen. Dat komt neer op ongeveer 10 cent per les. Maar dit kan ook meer of minder zijn, en is erg afhankelijk hoe netjes instructeurs er mee om gaan en hoe goed de instructeurs de voorschriften opvolgen.

Reviews, Tests en Opmerkingen


Snel geleverd, goede service. - Job, Haarlem


Bedankt voor de zeer snelle en duidelijke telefonische hulp. Zeer tevreden - Jolien


Fijn om advies van echte experts te krijgen - mvr Hermans

Ook kopen voor de AH7 Fitness

XLmusic.nl raadt deze producten aan om ook te kopen voor de AH7 Fitness (op basis van advies van onze experts en wat andere klanten kochten)
 • QE Windscreen Samson
 • CR77 Samson

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, voorraad, levertijden, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.