30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Reflectie Scherm

Reflectie Scherm Top 3

  • Mini Reflection Micscreen Sonectrix
  • RF-X Reflexion Filter sE Electronics

Omschrijving

Een reflectie scherm is een scherm wat de microfoon afschermt en/of de akoestiek rondom de microfoon verbeterd tijdens het opnemen van zang, rap, spraak, instrumenten en wat voor geluid of audio dan ook eigenlijk. Mocht je thuis of in een studio zang gaan opnemen dan is een reflectie scherm eigenlijk onmisbaar als je hele pure geluidsopnamen wil maken. De meest bekende reflectie schermen zijn de Reflexion Filters van studio microfoon merk sE Electronics. Dit zijn de eerst en gepatenteerde schermen die eigenlijk het beste werken. Daarnaast zijn er nog verschillende foam of schuimrubber schermen van andere merken die niet gebruik maken van de speciale lagen. Deze zijn een stukje goedkoper, en zijn ook prima als je wat minder budget hebt.

Wat doet een Reflectie Scherm

Een reflectie scherm verminderd de slechte echo bij het opnemen van de microfoon. Als je zingt dan weerkaatst het geluid van je zang via de muren, ramen, vloer en plafond en komt weer vervormd terug. Dus naast je zang of spraak wat de microfoon opneemt komt ook de "slechte echo" terug bij de microfoon en wordt ook opgenomen. Je krijgt dus een vertroebelde geluidsopname. Het reflectie scherm filtert direct het geluid wat langs de microfoon gaat, en schermt ook nog de microfoon af voor slechte echo uit de kamer, maar ook voor omgevingsgeluid.

Live gebruik en afscherming

Reflectie schermen worden ook steeds meer als afscherming gebruikt in zowel de studio als live op een podium. Je kunt zo de microfoon afschermen zodat deze minder omgevingsgeluid, echo en andere zang, drums of instrumenten opvangt. Je houdt dan per microfoon een puurdere geluid over waardoor je een beter mix of opname krijgt.

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.