30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Microfoon Statief Kopen? Welke dan?

Microfoon Standaard Top 3

  • BL3 Samson
  • MD5 Samson
  • MD3 Samson

Top 3 accessoires

  • Microphone Clamp
  • Microphone Cable
► Bekijk alle ..

Omschrijving

Microfoon standaards zijn te koop in desk of tafel standaards, radio arm types, en grote grond standaards waarbij je bij de microfoon kan staan bijvoorbeeld. Wil je bij je computer zitten werken of zingen aan de tafel dan kies je meestal een bureaustandaard. Heb je eventueel plek op de grond of vindt je een goede zangtechniek belangrijk dan kies je meestal voor een grote (grond) standaard. En ook maakt het natuurlijk uit of je het statief voor een USB Microfoon, zang of studio mic gaat kopen. En of je het statief vaak wil verplaatsen of zelfs kunnen meenemen voor opnamen of voor optredens.

Microfoon Statief Kopen? Let op

Als je een statief voor een microfoon standaard gaat kopen waar kun je dan op letten? Het belangrijkste is altijd de stevigheid en gewicht. Zeker als je ook nog accessoires aan je microfoonstandaard wil gaan vastmaken zoals een Pop Filter, tablet of iPad klem, shockmount of zelfs een reflectie scherm. Alles wat je aan je statief wil vast maken is belangrijk voor de stevigheid en het type microfoon statief. En natuurlijk ook het gewicht van de microfoon. Een standaard zangmicrofoon weegt ook veel minder dan een standaard studio microfoon, laat staat een grote metalen studio microfoon.

Desk of Tafel Statief

Tafel of bureau statieven zijn vooral handig voor situaties waar je bij een tafel wil kunnen zitten en werken. Of het nu een kantoor of home studio is of een slaap of woonkamer. Je kunt dan gemakkelijk de microfoon verplaatsen, neerzetten, en weer aan de kant schuiven als je weer verder op je computer of laptop wil werken.

Microfoon Radio Arm

Een microfoon radio arm wordt vaak gebruik voor allerlei internet radio en DJ toepassen. Deze zijn vooral handig als je absoluut geen standaard op je tafel of bureau wil hebben staan. Bijvoorbeeld omdat je daar een mixer of je muis/keyboard hebt staan. En de microfoon enigszins voor je mond wil kunnen hangen. Het nadeel van veel microfoon armen is dat ze maar een beperkt bereik hebben aangezien je deze vaak ergens vast aan maakt. Je moet dus echt een vast opstelling hebben waar je radioarm voldoende bereik heeft. Er zijn dan ook wel weer grotere microfoon armen met een groter bereik, maar die zijn meteen weer een heel stuk duurder, plus dat de lang arm ook weer in de weg kan hangen in een kleine ruimte. Daarnaast moet je met de goedkopere microfoon armen rekening houden dat ze meestal maar een beperkt gewicht aankunnen van de microfoon, en na verloop van tijd heb je ook kans dan de veren en schroeven slap worden waardoor je vaak last kunt beginnen te krijgen dan de microfoon telkens weg zakt. Soms is het goedkoper en handiger om een grond standaard naast je bureau te zetten en de arm boven je bureau te hangen.

Grond Stafief voor Microfoon

Een microfoonstandaard voor op de grond is vooral voor live optredens, presentatie en (home) studio vaak de keuze. Deze zijn in verschillende lengtes te koop. Dus let dan op de hoogte van de standaard. Maar ook zijn er standaard met arm en zonder arm. De standaards zonder arm zijn echt alleen een stang recht omhoog op een driepoot. Dus dan sta je vaak met je voeten tegen de driepoot aan. De statieven met arm kun je richten waardoor je de microfoon verder van de driepoot af kan plaatsen. Dit is tegenwoordige het meest gebruikelijk. Hoever je de arm van het middelpunt af kan draaien hangt dan weer af van het gewicht van de microfoon met de accessoires. Bij live optredens met een zangmicrofoon kun je met een lichtgewicht standaard goed alles doen. In een home studio met een zware studio microfoon, met shockmount, pop filter en reflectie scherm kun je dan weer beter kiezen voor een stevige en zwaardere standaard. En dan nog kan het zijn dat het gewicht van alles de microfoonstandaard instabiel maakt als je de arm te ver van het middelpunt draait.

Statieven voor Zanginstallatie/Geluidsinstallatie

Wil je statieven gebruiken voor zang en geluidsinstallaties houdt dan vooral ook rekening met de draagbaarheid van de standaards. Als je een complete set gaat meenemen met meerdere mic statieven, speaker standaards en alle andere apparatuur, dan kan dat nogal wat uitmaken. Lichtgewicht statieven die ook net wat kleiner en compacter zijn in opgevouwen vorm zijn dan vaak een stuk praktischer. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een stevige zware standaard, maar houdt er dan wel rekening mee dat eigenlijk bijna altijd een microfoon statief toch wel omvalt als er iemand tegen aanloopt of achter een kabel blijft haken. Een zwaarder statief is dus zeker niet per se beter in die situaties.

Ook kopen voor de Microphone Stand

XLmusic.nl raadt deze producten aan om ook te kopen voor de Microphone Stand (op basis van advies van onze experts en wat andere klanten kochten)
  • Microphone Clamp
  • Microphone Cable

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.