30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

HeadsetMicrofoon Advies over Plopkapje

Headset Plopkap Top 3

  • S-FIT Windscreen Sonectrix
  • Fitness Plop M Sonectrix
  • QE Windscreen Samson
  • Plop Voordeel 77-99 Samson
  • AirLine77 Aerobic Windscreen Samson

Omschrijving

Een headset plopkap of Windscreen is een klein schuimrubber of foam bolletje wat je over het capsule gedeelte van het microfoontje plaatst. Een plopkapje kan voor en nadelen hebben bij headsetmicrofoons. Hier ons advies in het kort:

Voordeel van een plopkap

Een belangrijk voordeel van een plopkapje is dat wind geluiden een stuk minder doorklinken via de speakers of opnamen. Vooral buiten heb je daar eerder last van, maar ook bijvoorbeeld als degene met de headsetmicrofoon flink ademt of hijgt door inspanning, zoals bijvoorbeeld bij sport instructie, fitness lessen en ook musicals enzo waar de zangers en zangeressen ook dansen. Je hoort dus altijd minder de windgeluiden.

Daarnaast beschermt het de microfoon ook tegen regen, speeksel en zweet. Zeker microfoontjes die niet goed tegen vocht kunnen hebben daar het meeste baat bij. Houdt er wel rekening mee dat dat alleen werkt zolang je ook het plopkapje vervangt door een droge telkens als de vorige nat is. En laat zeker geen natte er op zitten als je de headset niet gebruikt. Dan werkt het zelfs averechts want dan kan het microfoontje niet drogen.

Nadeel van een plopkapje

Een plopkapje maakt de microfoon opvallender

En afhankelijk van de type, dikte en kwaliteit verminderd een plopkapje vaak ook het volume en de helderheid van het geluid! Een plopkapje kan dus handig zijn, maar voor sommige toepassingen zoals intervieuws of musicals waarbij de headsetmicrofoon langs de wang zit worden ze ook vaak niet toegepast.

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, voorraad, levertijden, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.