30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Digitale Piano

Omschrijving

Een digitale piano is een Keyboard met een klavier wat speelt alsof je op een echte speelt. En natuurlijk hoort een goede digitale piano ook realistisch als een piano te klinken.

Piano Klavier of Digitale Piano

Soms worden verschillende termen en instrumenten nogal eens door elkaar gehaald. Als zo zijn er keyboards, midi keyboards, keyboards met piano klavier, digitale pianos, midi pianos en midi controllers. Deze worden nogal eens door elkaar gebruikt, en met sommige kan dat ook omdat steeds meer keyboards bijvoorbeeld ook vaak goede piano geluiden hebben, en ook een echt piano klavier. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen om op te letten als je een digitale piano wil kopen?

Keyboard met piano geluiden

Bijna alle keyboards hebben wel een mogelijkheid om piano geluid te kiezen, net als vele andere instrument geluiden waar je uit kan kiezen op een keyboard. Maar om kosten te besparen zijn de meeste piano samples op een keyboard maar van beperkte kwaliteit. Meestal klinkt dat al heel goed, zeker op moderne luxere keyboards. Maar op veel digitale pianos gaat dit vaak nog een stukje verder en zijn de geluiden nog veel realistischer. Zo heeft een goede digitale piano vaak de mogelijkheid van meerdere hele hoge kwaliteit piano geluiden van grand tot studio piano en van concert pianos tot meer bijzonder pianos. Wat deze geluiden meestal extra hebben ten opzichte van een keyboard is dat er allemaal realistische geluiden mee zijn opgenomen zoals resonanties van de piano, akoestiek en vele aanslag nuances. Dus een goed keyboard kan zeker gebruikt worden als digitale piano maar heeft meestal niet het geluidsniveau van een echt goede digitale piano

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.