30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Alles Over Dasspeld Microfoons

Dasspeld Microfoon Top 3

  • LM5 Samson

Top 3 accessoires

  • Microphone Stand
  • Microphone Cable
  • Windscreen
► Bekijk alle ..

Omschrijving

Dasspeld microfoontjes zijn meestal kleine microfoontjes die je aan je kleding kan vast maken met een clipje of klemmetje. Deze worden dan vaak in combinatie met een draadloos systeem gebruikt om zo via een audio systeem of pa systeem je stem te versterken zodat je goed verstaanbaar bent voor je publiek

Naast de typische live/les presentatie toepassing worden ze ook steeds meer gebruikt voor presentatie van videos, reportages, YouTube videos en vlogs. Zeker in combinatie met een cameramicrofoon draadloos systeem zijn deze zeer handig om goed geluid bij je video te krijgen zonder dat je een grote microfoon moet vasthouden of een headset op hoeft.

Kleding Microfoon

Dasspeld microfoontjes worden ook wel kleding microfoontjes genoemd. Ze kunnen eigenlijk bijna wel op elke kleding stuk vast gezet worden. Van t shirt tot trui en van colbertjes tot overhemd en stropdas tot blouse. Meestal zit er een klemmetje aan de dasspeldmicrofoon zelf, of aan het kabeltjes. Deze klem je dan bijvoorbeeld in de richting van de mond op de kraag, of rand van de kleding. Hoe dichter bij de mond, hoe beter het volume. Hoe verder van de mond.

Wang of hoofd microfoontjes

Veel dasspeld microfoontjes zijn zo klein dat ze als wang of hoofdmicrofoon gebruikt worden. Dit doe je dan door de klem van de microfoon te verwijderen en dan de microfoon vast te plakken met huidkleurige pleister tape op je wang of voorhoofd. Dit gebeurd vooral veel bij musicals en theater. Maar kan ook bijvoorbeeld bij filmopnamen. Vooral in combinatie met schmink, kostuums etc werkt dat heel goed. Voordeel is dat de microfoon nog dichter bij de mond zit en je ook geen beugel van bijvoorbeeld een headset hebt.

Dasspeld Microfoon of Headset

Dasspeld microfoons zijn geschikt bij minder en weinig omgevingsgeluid omdat ze verder van de mond zitten. Headsets, earset microfoons of hoofdmicrofoons worden gebruikt bij meer omgevingsgeluid of als er meer volume van de microfoon nodig is.

Ruis bij dasspeld microfoontjes

Ruis is een natuurlijk fenomeen bij alle microfoons. Dit voorkom je niet. Echter veel mensen gebruiken een dasspeld microfoon niet waarvoor deze bedoeld is. Namelijk als studio microfoon, met verkeerde gain instellingen, in verkeerde situaties en zonder nabewerking. Wat je dan krijgt is heel erg uitversterkte ruis.

Bij juist gebruik zet je de gain goed, gebruik je de microfoon om verstaanbaar te zijn, versterk je de ruis niet uit, en zorg je bij de nabewerking dan stiltes automatisch echt stil zijn en niet de ruis hoorbaar is. Wat je overhoudt is dan een goed verstaanbare stem met minimale ruis. Ook wordt om deze reden vaak lichte achtergrond muziek of sfeer geluid gebruikt om het geheel prettiger te maken. Zelfs bij de aller duurste studio microfoons.

Draadloos of Kabel

Dasspeld microfoontjes kun je met kabel of draadloos systeem gebruiken. Een draadloos systeem vervangt echter simpelweg de kabel en is een veel duurdere oplossing. Maar biedt natuurlijk wel bewegingsvrijheid en gemak. Voor dichtbij gebruik zoals simpel vloggen van dichtbij of een video kan een microfoon met kabel soms handiger

Ook kopen voor de Lavalier Microphone

XLmusic.nl raadt deze producten aan om ook te kopen voor de Lavalier Microphone (op basis van advies van onze experts en wat andere klanten kochten)
  • Microphone Stand
  • Microphone Cable
  • Windscreen

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.