30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
DJ GearStudioMicrofoonPA/SpeakerTop MerkenProductType

Aerobic Windscreens Plopkapjes

Omschrijving

Windscreens en microfoonsponsjes zijn er in allerlei soorten en maten, en natuurlijk ook voor je fitness microfoon en sportschool headsets. Windscreens zijn meestal niet per se nodig op een headsetmicrofoon maar bieden wel een aantal belangrijke voordelen, zeker bij aerobics gebruik. Headsets die gebruikt worden voor sport lessen slijten een stuk sneller en de plopkapjes bieden naast het typische anti pop geluid ook nog eens een belangrijke bescherming van het microfoontje in je headset

Voordelen van Aerobics Windscreens


Verminderd plop en pop geluiden
Verminderd kans op rondzingen
Beschermt microfoon tegen vocht, speeksel en zweet (belangrijkste bij aerobics en fitness)
Hygienisch bij meerdere instructeurs

Voor bij sport lessen is het regelmatig wisselen van de winscreens voor een droge een belangrijk punt als je de microfoon langer wil laten meegaan en goed wil laten klinken. Zolang de microfoon droog blijft klinkt deze beter en is de kans op roest een stuk kleiner. Voor het roesten of nat zijn zorgt voor veel geluidsproblemen bij headsets waardoor deze snel gaan kraken, dof gaan klinken, weinig volume hebben, of het gewoon helemaal niet meer doen.

Maten van fitness plop kapjes

Voor de meeste populaire headset zijn specifieke sponsjes in de juiste maat te koop voor dat type en merk headset. Voor bijvoorbeeld de Samson Airline 77 fitness microfoons zijn speciale windscreens te koop die perfect passen. De maat van de windscreen bestaat uit

- binnen diameter (gaatje/opening)
- buiten diameter of dikte
- binnen lengte
- buiten lengte

De binnen diameter bepaald of je sponsje perfect om het microfoontje schuift. Koop je zomaar iets dan kan of de windscreen scheuren als deze te krap is, of deze valt er telkens af als deze te ruim is.

De binnen lengte is belangrijk voor hoever deze over het microfoonjte schuift. Normaal gesproken moet deze minimaal om het microfoontje gaan om deze te beschermen. Veel langer hoeft niet. Maar kan wel helpen om het schuimpje goed te laten blijven zitten.

De buiten diameter of dikte is belangrijk voor de anti pop kwaliteit van de plop kap. De dikte van dit schuim filter is fijn als je veel plop wil verwijderen en wind geluiden wil voorkomen. Maar: hoe dikker hoe minder natuurlijk de klank van je microfoon. Plus natuurlijk dat de microfoon ook meer oplvalt voor je gezicht.

De buitenlengte is eigenlijk niet zo van belang, dit is alleen een maat om aan te geven hoe lang het sponsje is. De binnenlengte is belangrijker.

Populaire Producten

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 XLmusic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.